Pravila o svemu

Biznis

Kako vaše preduzeće treba da se uključi u ekonomiju kreatora
16.07.2024.

Kako vaše preduzeće treba da se uključi u ekonomiju kreatora

Kreatori ne menjaju samo marketing. Oni takođe transformišu razvoj proizvoda. Kreatori mogu da podstaknu potražnju za specijalizovanim proizvodima, ubrzavajući životni ciklus proizvoda, pa čak i menjajući ono što kupci zaista cene. Kompanije koje prepoznaju moć kreatora mogu da biraju između četiri strategije, uključujući partnerstvo sa kreatorima ili delovanje kao dobavljača.

9 trendova koji će oblikovati rad u 2024
13.04.2024.

9 trendova koji će oblikovati rad u 2024

U 2023. godini, organizacije su nastavile da se suočavaju sa značajnim izazovima, od inflacije do geopolitičkih previranja do kontroverzi oko DEI i politika povratka na posao — a 2024. obećava još više poremećaja. Gartner istraživači su identifikovali devet ključnih trendova, od novih i kreativnih beneficija za zaposlene do kolapsa tradicionalnih karijera, koji će uticati na posao ove godine. Poslodavci koji se uspešno snalaze u njima će zadržati vrhunske talente i sebi obezbediti konkurentsku prednost.

Održavanje lojalnosti kupaca u uslovima inflacije
13.03.2024.

Održavanje lojalnosti kupaca u uslovima inflacije

U vremenima inflacije i ekonomske neizvesnosti, očekivanja kupaca od brendova se povećavaju. Brendovi koji priznaju uticaj inflacije na poslovanje pokazuju ranjivost, koja, kada se percipira kao originalna, može izgraditi lojalnost kupaca. Nasuprot tome, brendovi koji ne budu transparentni, izgubiće poverenje. Autor preporučuje pet strategija za kompanije da održe poverenje potrošača tokom ovih perioda: 1) ako morate da povećate cene, recite kupcima zašto, 2) praktikujte marketing orijentisan na vrednost, 3) ponudite strategije određivanja cena usmerene na kupca, 4) poboljšajte svoje klijente podrška i komunikacija i 5) davanje prioriteta dugoročnim odnosima.

Jednostavan hack koji će vam pomoći da efikasnije komunicirate
08.02.2024.

Jednostavan hack koji će vam pomoći da efikasnije komunicirate

Korišćenje strukturiranog pristupa u komunikaciji može pomoći da odredite prioritet onoga što treba da prenesete. U ovom članku, autor uvodi svoj okvir „Šta, pa šta, sada šta“. Slično kao i švajcarski nož, poznat po svojoj svestranosti i pouzdanosti, ova struktura je fleksibilna i može se koristiti u mnogim različitim komunikacijskim situacijama. Struktura se sastoji od tri jednostavna pitanja: 1) Šta: opišite i definišite činjenice, situaciju, proizvod, poziciju, itd. 2) Pa šta: Razgovarajte o implikacijama ili važnosti za publiku. Drugim rečima, relevantnost za njih. 3) Šta sada: Navedite poziv na akciju ili sledeće korake kao što je postavljanje pitanja ili zakazivanje sledećeg sastanka.

Prikazano 5 članaka od 72 — Strana 1