Pravila o svemu

Tehnologija

GenAI može pomoći malim kompanijama da izjednače uslove za igru
20.03.2024.

GenAI može pomoći malim kompanijama da izjednače uslove za igru

Generativna AI ima potencijal da zatvori praznine u sadržaju, uvidu i tehnologiji koje velike korporacije obično imaju u odnosu na svoje manje kolege. Ova promena predstavlja jedinstvenu priliku za mala i srednja preduzeća, čija im inherentna agilnost daje prednost u usvajanju i inovacijama pomoću veštačke inteligencije. Ovaj članak deli nekoliko ranih primera kako novi pristupi generisanju teksta i slika, video snimci generisani AI, uvidi kupaca i još mnogo toga mogu pomoći u jačanju konkurentnosti MSP-a spremnih da ulažu u generativne AI alate. Nije preterano predvideti buduće tržište gde dubina korporativnih resursa nije nedvosmislena odrednica uspeha.

Kako kompanije mogu izgraditi pouzdane AI pomoćnike
24.01.2024.

Kako kompanije mogu izgraditi pouzdane AI pomoćnike

Putovanje AI pomoćnika već je dobro u toku. Vidimo da se evolucija ka agentu oblikuje u tri faze: pomoćnik, konobar i agent. Ova evolucija je uzbudljiva i obećava da će nam olakšati život - eliminisanjem dosadnih zadataka i pomažući nam da budemo produktivniji. Ali svako ko je ikada imao pomoćnika zna da odnos funkcioniše samo ako postoji poverenje. Autori istražuju šta može poći po zlu sa autonomnim agentima i kako kompanije mogu odgovorno ih implementirati.

Veštačka inteligencija može pomoći u postavljanju boljih pitanja – i rešavanju većih problema
21.11.2023.

Veštačka inteligencija može pomoći u postavljanju boljih pitanja – i rešavanju većih problema

Većina kompanija i dalje posmatra veštačku inteligenciju (AI) prilično usko, kao alat koji ublažava troškove i neefikasnost ponavljajućeg ljudskog rada i povećava kapacitet organizacija da proizvode, obrađuju i analiziraju gomilu podataka. Ali kada se upari sa  „mekim“ veštinama povezanim sa istraživanjem, može pomoći ljudima da postavljaju bolja pitanja i budu inovativniji.

Korišćenje veštačke inteligencije za izgradnju jačih veza sa kupcima
02.10.2023.

Korišćenje veštačke inteligencije za izgradnju jačih veza sa kupcima

Kako kompanije uče da koriste generativnu veštačku inteligenciju da bi stvorile vrednost, postoji rizik da će krenuti pogrešnim putem pri primeni tehnologije na iskustvo kupaca. Istraživanja pokazuju da veštačka inteligencija može pomoći povećanju zadovoljstva kupaca kada se koristi za pružanje personalizovanih rešenja ili za pomoć zaposlenima da pruže bolju uslugu nego što bi to učinili bez tehnološke pomoći. Neke primere kompanija koje su ranije postigle uspeh s ovim pristupom možemo pronaći u industriji finansijskih usluga.

Napravite pobedničku AI strategiju za svoje poslovanje
16.09.2023.

Napravite pobedničku AI strategiju za svoje poslovanje

Veštačka inteligencija je neka vrsta katalizatora; to je sledeći talas istinski transformativne tehnologije sa potencijalom koji još uvek ne možemo u potpunosti da zamislimo ili cenimo. Kompanije će početi da koriste ovu novu tehnologiju da rade „stare stvari“ pre nego što otkriju nove mogućnosti koje ona stvara. Dakle, kako bi trebalo da se bave ovim procesom? Trebalo bi da: počnu sa eksperimentisanjem, primenu radi produktivnosti, transformišu iskustva, a zatim pokušaju da izgrade nove stvari. Tokom ovog procesa, oni bi trebalo da daju prioritet bezbednosti i odgovornoj upotrebi.

Prikazano 5 članaka od 26 — Strana 1